Verwood Memorial Recreation Ground

Verwood, Dorset

Verwood Town Council needed a total replacement of its existing play area that would cater to all users, from small children to young teens.

Project Brief
The council, which had worked with KOMPAN almost 20 years earlier, asked for a complete transformation. The new park would consider the needs of a wide age range - two years to young teens. The new play area would need fresh surfacing to provide safety and an attractive finish in addition to a suite of exciting and modern equipment. 

 

Verwood Design


The Result
The installation has completely revived the park, from new equipment to newly laid surfaces and a fence surrounding the playground. The play area has been designed to provide distinct zones for different ages, linked via a footpath that snakes through the park to provide excellent access in all weathers.

The playground's most eye-catching features include the Galaxy Altair, which blasts children into challenging and adventurous play experiences that require route planning and complex movements. Small children, meanwhile, enjoy the multi seesaw and spring rockers, and the cableway platform. The toddler castle adds a touch of magic, sparking the little ones' imaginations and encourages the development of strength and co-ordination. 


Testimonial
"The new play area at the Verwood Memorial Recreation Ground features all new KOMPAN play equipment suitable for players from two years old through to young teens. Includes picnic tables and ample seating. Installation works were completed in time for the grand opening event over the May Bank Holiday weekend this year."

Peter Jones, Play and Project Manager

 

Summary

Installed: May 2016

Age Range: 2 years old to teens

Refurb of existing playground

Product Range: Galaxy, MOMENTS, Cableway

Surfacing: Bonded rubber mulch and grass mat

Project Value: £100,000