Holmwood Park Surrey

 

Following previous successful projects, Mole Valley District Council approached KOMPAN to refurbish their tired play area sat under trees in a quiet residential area to provide new play opportunities for young children.

 

Project Brief

The project was to refurbish a tired play area. The existing equipment was rotting and the lack of light meant that the area felt unwelcoming. The project was to replace the equipment with new that would provide different play, opportunities aimed predominantly for younger children. Access to the site was very limited due to surrounding trees and houses. The close proximity of residents meant that the works were carefully planned to minimise disruption, always maintaining a clean and tidy environment.

Our aim when designing the play area at Holmwood Park was to provide a good range of robust equipment offering a variety of play activities for children of all ages and abilities. We have grouped together equipment for younger children aged 1 to 6 years, creating a defined area. We have specified a defined entrance point at the toddler area and the wetpour safety surface provides a unified surface with no gaps between equipment that become muddy and cause maintenance issues.

 

Project Overview

Location:  Holmwood Park, Dorking, Surrey

Date of Installation: November 2015

Age Group: 1 - 8 years old

Product Range: Toddler

Surfacing: Bonded Rubber Mulch

Project Value: £30,000

Physical

Social/emotional

Cognitive

Result

KOMPAN installed products from the toddler range which consists of a spinner bowl, fire station toddler unit, fire truck springer, swings and hopper seesaw.

All elements of the playground produce a rich combination of play possibilities giving children to opportunity to explore and play together.

Projects-section-holmwood1.jpg

Projects-section-holmwood2.jpg

Projects-section-holmwood3.jpg


"More parents with younger children are visiting the playground now than prior to the new playground. Mole Valley District Council pruned a number of the nearby trees which also increased the light into the area, making it a lot more welcoming. The whole playground is now surfaced too which has resulted in more parents brining their children and it is now being used a lot more over winter."


Tony Wynn , Mole Valley District Council